Kom hier dat ik u kus

Van boek tot doek

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist.  

Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden. 

De roman ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck werd binnen een week na verschijning een bestseller en won diverse prijzen. De verfilming die tijdens het Nederlands Film Festival de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek kreeg uitgereikt, is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden die eerder internationaal furore maakten met de documentaire Ne me quitte pas die met een Gouden Kalf werd bekroond. 

Winnaar Gouden Kalf voor Beste Regie. Genomineerd in de categorie Beste Film, Beste Bijrol Speelfilm, Beste Costume Design, Beste Montage en Beste Sound Design. 

 

Programma:
19.15- 19.45 Inloop met koffie en thee, kaartverkoop  
19.45- 21.15 uur  Film met pauze en drankje (geen inleiding op boek en film)

Toegang: 6,00 (alleen pin) inclusief kopje koffie of thee bij inloop.

Bibliotheek Merenwijk 
Rosmolen 4, Leiden 
Vooraf reserveren kan via programmering@bplusc.nl  

 

Terug naar het overzicht