Expositie

Expositie BIBkunst 15 jaar

Het hele jaar 2022 viert de kunstenaarsvereniging Bollenstreek-In-Beeld, kortweg BIB, haar derde lustrum.

De afgelopen twee jaar waren voor elke vereniging niet makkelijk en zo ook voor de BIB. Toch zijn zij erin geslaagd om ondanks alle beperkingen manieren gevonden om kunst te maken en exposeren. Tijdens de eerste lockdown maakten zij met elkaar ‘ het huismussenkwartet’ waarvan er 1000 zijn verkocht en de opbrengst gedoneerd werd aan het Rode Kruis. Het BIB lieten tevens een map kunstkaarten drukken. Omdat er maar weinig expositiemogelijkheden waren, verzon de BIB een ‘ vliegende’ expositie door kunst op vliegers te schilderen en op te laten in Hillegom. Het kenmerkt de leden van de kunstenaarsvereniging: zij zoeken, en vinden, inspiratie bij elkaar en zijn niet voor één gat te vangen.

Wat de BIB wil is kunst op de kaart zetten in de samenleving. Dat klinkt  spectaculair maar ziet er vaak bescheiden uit. Je kunt tijdens je wandelingen plein-air schilders tegenkomen, je kunt in een winkelstraat op een pop-up galerie stuiten, je kunt bij een bezoek aan je huisarts in een wachtkamer vol kunst komen te zitten. Inmiddels is de expositie te zien geweest ook in de bibliotheek in Lisse. En nu exposeert de BIB in de omloop van de BplusC Bibliotheek Nieuwstraat in Leiden.

De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek van 5 juli tot en met 20 augustus. Zien we jou ook in de bibliotheek?

Omslagfoto is een schilderij van Greet Schoone

Terug naar het overzicht