Belastingspreekuur

Belastingspreekuur

Studenten van de Leidse rechtswinkel helpen je in bibliotheek Nieuwstraat met de aangifte van de belasting. Speciaal voor mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of online toeslagen aanvragen of wijzigen. Je kunt terecht op dinsdag 23 april en donderdag 25 april

Afspraak maken
Meld u aan bij de balie. U kunt ook mailen naar klantenservice@bplusc.nl of bellen 0900-2323000.

Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Alleen particulieren komen in aanmerking voor deze hulp, zzp-ers niet. Voor mensen met een jaarinkomen onder € 25.000 is de belastinghulp gratis, daarboven wordt € 20,- in rekening gebracht.

Meebrengen
• een werkend DigiD
• de jaaropgave
• documenten die relevant kunnen zijn, zoals van zorgkosten die afgetrokken kunnen worden. Een overzicht van de hypotheekschulden als je in aanmerking wilt komen voor hypotheekrente aftrek. Een rekeningoverzicht als er meer vermogen is dan (+/- 20.000 euro).

Wil je zelf aangifte doen?
Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt BplusC gratis computer- en internetgebruik in onze bibliotheken. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. De computers van de bibliotheek zijn beveiligd en de gegevens worden niet bewaard.

Wil je hulp bij het aanvragen van Toeslagen?
Kom dan naar het Formulieren spreekuur: elke maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur in locatie Nieuwstraat. Het spreekuur wordt bemand door vrijwilligers van Humanitas, afdeling Rijnland, thuisadministratie.

 Terug naar het overzicht