Maandelijks filmavond in bibliohteek Merenwijk! Vanavond My Boy Jack van Brian Kirk.

Van Boek tot Doek: My Boy Jack

29 november 2018  - 29 november 2018

11 november 2018 is het exact 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd. Daarom is deze maand gekozen voor de film My Boy Jack van Brian Kirk. Peter- Paul Chaudron verzorgt de inleiding op deze film.

Joseph Rudyard Kipling (1865- 1936) was een Britse schrijver en dichter. Hij schreef onder meer The Jungle Book, met onder andere de verhalen over het jongetje Mowgli dat door wilde dieren wordt opgevoed. Hier werden meerdere films en tekenfilms op gebaseerd, onder andere door Walt Disney.
Kipling ontving in 1907 als eerste Brit de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht 'If—' (1910) werd in 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. Het is een advies van een vader aan zijn jonge zoon.

De film;
Het is 1914, Jack Kipling, de zoon van de beroemde auteur Rudyard Kipling zou graag in het leger willen gaan om te vechten in de Eerste Wereldoorlog, tot grote ergernis van zijn zus Elsie. Heel de familie vreest het ergste wanneer ze te horen krijgen dat Jack meedoet in de slag bij Loos-en-Gohelle in Frankrijk. My Boy Jack is genoemd naar het gelijknamige gedicht van Rudyard Kipling.

datum: donderdag 29 november
locatie: bibliotheek Merenwijk
tijd: 19.30-22.30 uur
toegang: € 6,00 incl. koffie en thee. Kaartverkoop op de avond zelf aan de deur (let op: geen pin, contant betalen).

Elke laatste donderdag van de maand organiseert BplusC een filmavond in bibliotheek Merenwijk, onder de naam Van boek tot doek. De filmavonden zijn een samenwerking met de bewoners en de wijkvereniging van de Merenwijk. De avond start met een inleiding: een liefhebber vertelt daarin meer over het boek en de film.