De vijfkoppige band speelt muziek, die sterk doet denken aan Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers.

Robert Jon & The Wreck (US)

18 oktober 2018  - 18 oktober 2018

Robert Jon & The Wreck, de sensatie van Moulin Blues, komt in oktober dan toch eindelijk naar Qbus Het dak ging eraf tijdens hun fenomenale set, waarbij de gitaren domineerden.
Robert Jon Burrison (zang/gitaar), liedjesschrijver, is de spil van de band. Gitarist Henry James, hij kwam er in januari bij, is de smaakmaker met zijn uitbundige soms minuten durende solo’s. James is sterk beïnvloed door Gary Rossington, Allen Collins, Steve Gaines, Ed King (Lynyrd Skynyrd), Duane Allman en Jimi HendrJonge band die in 2011 ontstond in Zuid-Californië.
Ze brengen tijdloze Southern Rock met invloeden uit country rock, soul en funk. De songs die steevast opgebouwd zijn rond de schitterende harmonieuze samenzang, de piano van Steve Maggiora en de gitaar van frontman Robert Jon Burrison durven al eens de tien minuten grens ruim te overstijgen en met songtitels als 'Blame it on the whiskey’ en 'The devil is your only friend’ is de toon meteen gezet.
Hun nieuw te verschijnen (5de) schijf brengt deze hard working band opnieuw naar Europa om te doen waar ze best in zijn, live spelen. Denk Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, The Black Crowes en Blackberry Smoke. 

datum: donderdag 18 oktober
locatie: BplusC locatie Muziekhuis, Middelstegracht 123
tijd: 21.00 uur (deur open 20.30)
toegang: € 10, voorverkoop in Leiden: Plato, reserveren 06 - 42 96 71 77
informatie: http://www.robertjonandthewreck.com / Facebook: https://nl-nl.facebook.com/Robertjonandthewreck/

foto: Alvaro Vaquero Photography