Maria Luisa Parejo speelt Marcello-Concerto van Bach

Lunchconcert

24 mei 2018  - 24 mei 2018

Op donderdag 24 mei zijn tijdens het lunchconcert in de Kapelzaal twee pianisten aan het woord: Sander Lekkerkerk en Maria Luisa Parejo Bullón.

Sander Lekkerkerk die reeds eerder als eminent begeleider en kamermuziekspeler in de Kapelzaal te beluisteren was, treedt nu als solist naar voren met de beroemde Chaconne van Bach in de veeleisende bewerking voor de linkerhand van Johannes Brahms. Verder voert hij 'Islamey' opus 18 van de Russische componist Balakirev en de Ballade opus 38 van Chopin uit.

De Spaanse pianiste Maria Luisa Parejo zal het z.g. Marcello-concerto BWV 974 van Johann Sebastian Bach uitvoeren. Aan dit concert voor piano solo ligt het concert voor hobo en strijkers van de Italiaan Alessandro Marcello (1673 - 1747) ten grondslag. Deze Marcello was een edelman die actief was op het gebied van o.a. filosofie, wiskunde en poëzie. De meeste bekendheid kreeg hij door zijn composities van barokmuziek waaronder genoemd concert voor hobo en strijkers in d. 
Pianiste Maria Luisa Parejo werd in Sevilla (Spanje) geboren. Zij werd opgeleid aan het Conservatorium van Jerez de la Frontera. In Neder-
land studeert zij nu bij Bart van de Roer aan de Codarts Hogeschool voor
de Kunsten in Rotterdam. Ook nam zij deel aan de masterclass van Kristian Bezuidenhout.

datum: donderdag 24 mei
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: BplusC locatie Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe. Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur