Jonge Ierse altviolist Martin Moriarty treedt op samen met de pianist Daniël Kramer

Lunchconcert

21 juni 2018  - 21 juni 2018

De opmerkelijke, jonge Ierse altviolist Martin Moriarty zal, samen met de pianist Daniël Kramer, op donderdag 21 juni een lunchconcert geven in BplusC locatie Oude Vest in Leiden. Tijdens dit lunchconcert worden werken uitgevoerd van o.m. de bekende Japanse componist Toru Takemitsu (A string around autumn) en Robert Schumann (de uit vier delen bestaande Märchenbilder opus 113 voor altviool en piano). 

Martin Moriarty wordt door velen beschouwd als een van de meest belovende, jonge Ierse altviolisten van dit moment. Nabuko Imai en Marjolein Dispa zijn zijn belangrijkste leermeesters aan het Amsterdams Conservatorium. Hij behoorde tot de prijswinnaars van het Nationaal Altviool Concours dat in Amsterdam plaatsvond. Inmiddels maakte hij met diverse ensembles met groot succes verschillende concertreizen door Europa en de Verenigde Staten.

Voor het lunchconcert in de Leidse Kapelzaal werkt hij samen met de bekende Nederlandse pianist Daniël Kramer. Daniël Kramer studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Na een studie bij o.m. Ton Hartsuiker, Hakon Austbö, Murray Parahia, Willem Brons en Claude Helffer behaalde hij het master-diploma met onderscheiding. Regelmatig concerteert hij in de meest vooraanstaande muziekcentra in binnen- en buitenland. Hij werkte samen met o.m. Nikolaus Harnoncourt en de vermaarde Zweedse mezzo-sopraan Anne Sofie von Otter.

datum: donderdag 7 juni
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: BplusC locatie Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe. Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur