Spaanse klanken door het Mocca Ensemble

Lunchconcert

28 juni 2018  - 28 juni 2018

Wie nu alvast van de warme, Spaanse sfeer en klanken wil genieten, moet zeker donderdag 28 juni het lunchconcert in BplusC locatie Oude Vest bijwonen.  Dan treedt het Mocca Ensemble op met een buitengewoon interessant programma. In dit project spelen de componisten Enrique Granados en Isaac Albéniz de hoofdrol. Van Granados wordt tijdens dit lunchconcert "Oriental" (uit 12 Spaanse Dansen) ten gehore gebracht en van Albéniz staan delen uit diens Spaanse Suite nr.1 en Spaanse Liederen opus 232 op het programma. 

Dit Mocca Ensemble bestaat uit drie unieke, professionele musici. De klarinettiste Desirée Riera werd in Málaga geboren en behaalde in haar geboortestad het bachelorsdiploma. Zij  studeerde vervolgens aan het Conservatorium van Zwolle af en ontving haar masterdiploma. De saxofonist Juan Plácido Osorio nam eerst in Málaga zijn bachelordiploma in ontvangst en daarna behaalde hij aan het Conservatorium in Zwolle het master-diploma. Pianist Daniël Leiro werd in Ferrol geboren, kreeg in San Sebastian het bachelorsdiploma toegekend en behaalde aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam het master-diploma.

Het Mocca Ensemble heeft zich ten doel gesteld om de Spaanse cultuur en muziek onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Om dit doel te bereiken treden de drie musici op met hun eerste project "Escenas del Sur".

datum: donderdag 28 juni
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.15 uur