Contrabassist Ximo Clemente

Lunchconcert

24 januari 2019  - 24 januari 2019

Het komt niet vaak voor dat de contrabas als solo-instrument ingezet wordt. Op donderdag 24 januari staat dit prachtige instrument centraal tijdens het lunchconcert in de Leidse Kapelzaal. Het zal worden bespeeld door de Spaanse contrabassist Ximo Clemente.
Hij zal het concert openen met een uitvoering van een sonate van de 18e eeuwse componist Karl Friedrich Abel. Vervolgens speelt Ximo Clemente een sonate van David Ellis en de 'Hommage à Bach' van Julien François Zbinden. Hij besluit het concert met de Suite nr. 1 van Johann Sebastian Bach.

Ximo Clemente werkte als contrabassist in verschillende Spaanse orkesten. Als eerste contrabassist was hij veertien jaar lang verbonden aan het Castile en León Symfonie Orkest. Bovendien was hij lid van diverse kamermuziek-ensembles zoals het Murtra Ensemble, het Ensemble Galdós en het door hemzelf opgerichte Kammart Ensemble.
Hij treedt regelmatig met groot succes als solist met orkest vooral in Spanje op. Naxos Records bracht een CD van Ximo Clemente op de markt. Als docent was hij werkzaam aan het Conservatorium van Salamanca en sinds 2017 is hij als solo-bassist verbonden aan het Nederlands Kamer Orkest.

datum: donderdag 24 januari
tijd: 12.45 - 13.30 uur
locatie: Oude Vest 45, Leiden (ingang Hazewindsteeg)
toegang: € 6,00, incl. kopje koffie, thee en garderobe
Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur