De Leidse Amateur Fotografen Vereniging heeft in 24 foto’s de Leidse Jazz initiatieven van 2018 gevangen

Leidse Jazz in zwart-wit

03 november 2018  - 30 december 2018

Twaalf fotografen van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) hebben de diverse Jazz activiteiten die dit jaar in Leiden plaatsvonden gefotografeerd. De belangrijkste daarvan is de Leidse Blues- en Jazzweek, die in januari van dit jaar plaatsvond. In een groot aantal locaties traden bekende en minder bekende Jazz muzikanten op. Soms in kleine intieme bekende Leidse Cafés maar ook op de grotere Leidse Podia.

Naast de Leidse Jazz week is ook Leiden Jazz Award op de foto vastgelegd. In deze competitie strijd ieder jaar jong talent van verschillende conservatoria om deze begeerde Leidse prijs. Na een aantal voorrondes betraden de vier sterkste kandidaten het podium van de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis en gaven daar voor een deskundige jury alles wat zij op muzikaal gebied konden bieden. Kortom voortreffelijke optredens.

De Leidse Jazz initiatieven eindigde met geweldige optredens tijdens Jazz in de Kamer, waarbij bekende Jazz muzikanten intieme concerten gaven in prachtige Leidse huiskamers. “Funked Up” was de klap op de vuurpijl. Diverse jazz bands wisten een groots spektakel neer te zetten in het Leidse cultuurcentrum Scheltema.

Al dit Jazz-geweld hebben de fotografen van de LAFV vastgelegd in een bijzondere serie zwart-wit foto’s. Deze foto’s geven je het gevoel midden in de concerten te staan. De zwart wit afdrukken weten op een mooie manier de sfeer en emotie vast te leggen. De LAFV heeft gekozen voor een bijzondere manier van presenteren, waarbij de foto’s in al hun eenvoud en schoonheid tentoon worden gesteld.

De expositie zal feestelijk worden geopend op zaterdag 3 november van 15:00 tot 16:00 uur door Colin van Gestel-Messiaen, voorzitter van de Leidse Blues- en Jazzweek en eigenaar van jazzcafé De Twee Spieghels.

datum: 3 november t/m 30 december
locatie: bibliotheek Nieuwstraat
Klik hier voor de openingstijden

foto: Marcel Schikhof