Tekenen met de 3D pen (7 t/m 9 jaar) en 3D printen (10 t/m 12 jaar)

i-Lab: 3D tekenen en printen

25 november 2018  - 25 november 2018

Tekenen met de 3D pen (7 t/m 9 jaar)
De workshop begint met een korte uitleg van de 3D pen. Daarna kun je kiezen welk voorwerp je gaat tekenen; je eigen sieraden, een tekening, een kleine bouwwerk. Je kunt tekenen met allerlei kleuren. Eventueel maak je je 3D ontwerp af met een ketting, zodat je hem zelf kun dragen of kunt ophangen aan de muur.

3D printen (10 t/m 12 jaar)
De workshop begint met een korte uitleg van de 3D printer. Daarna ontwerp je stap voor stap je eigen sleutelhanger op de computer. Is je ontwerp klaar, dan kies je een kleur waarin we de sleutelhanger uitprinten. Hang je fiets- of huissleutel aan deze prachtig zelf ontworpen sleutelhanger!

De prints zijn niet direct klaar. De sleutelhangers kunnen na 5 dagen worden opgehaald bij de balie van de bibliotheek (Nieuwstraat 4). Tijdens de workshop printen we een voorbeeld sleutelhanger uit.

Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je samen aan de slag met een i-Lab workshop. Ieder kind mag gratis een ouder meenemen (ook opa of oma!). Samen leren en proberen, bijvoorbeeld knutselen aan een robot. Alleen komen mag ook. Ouders kunnen dan gebruik maken van de faciliteiten van de bibliotheek of een kop koffie drinken in de Coffeestar.

Wanneer: Elke laatste zondag van de maand.
Ronde 1: 13:00-14:30 uur
Ronde 2: 15:00-16:30 uur

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.
Betalen kan op de dag zelf aan de balie van de bibliotheek.