Kom vandaag langs voor workshops, presentaties en meer en ontdek de danser, muzikant of kunstenaar in jou!

​​​​​​​Feestelijke start cursusseizoen!

09 september 2018  - 09 september 2018

Kom vandaag naar BplusC Het Leidse Volkshuis voor een bomvol programma op het gebied van dans, muziek, beeldende kunst, beeldende kunst en ons i-Lab! Laat je verrassen door alle activiteiten die jij vandaag kunt zien, horen maar vooral ook zelf kunt doen bij BplusC!

Muziekschool
Weet jij al welk instrument je het leukste vindt? Of wil je eens een instrument uitproberen? Maak vandaag kennis met heel veel verschillende instrumenten zoals dwarsfluit, ukelele, viool of hoorn! Onze docenten zijn aanwezig om je te adviseren en uitleg te geven. Ook kun je deelnemen aan een workshop Filmmuziek op de harp waarin je op de harp muziek gaat maken bij een avontuurlijk verhaal!

Kinderorkest
Speel je al een instrument en heb je altijd al een keer in een echt orkest willen meespelen? Doe dan vandaag mee aan de kennismakingsrepetitie van ons Kinderorkest (7-12 jaar). Je gaat eerst repeteren samen met dirigent Bram Soentjens (13-15 u). Daarna geef je een mini-concert voor je ouders, broer(tjes), zus(jes) en wie nog meer langs willen komen.

Het gaat vooral om het plezier van samenspelen, maak je dus geen zorgen of je goed genoeg speelt! Heb je minimaal 1 jaar les gehad op een strijk- of blaasinstrument, piano, slagwerk of harp? Meld je dan aan voor de kennismakingsrepetitie via cursusadministratie@bplusc.nl

Dans- en theaterschool
Wist je dat je bij ons ook kunt dansen en theaterlessen volgen? Vandaag kun je gratis kennismaken met ballet (4-6 jaar), theater (6 t/m 10 jaar) of voor de allerkleinsten, samen met je ouders dansen tijdens onze workshop Peuterdans (2-4 jaar)!

Heb je niet zoveel zin om zelf mee te doen? Geen probleem, de hele middag zijn er diverse dans- en muziekoptredens om naar te kijken.

Kunst en Beeld
Zit je liever met je handen in de klei? Dat kan ook. In de werkplaats zit onze docent Kunst en Beeld, Tineke Jacobs, klaar met klei, teken- en schilderspullen. Ook kun je hier kennis maken met ons i-Lab en een workshop 3D-pentekenen volgen.

zondag 9 september
BplusC, Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33, Leiden
13.00 – 16.00 uur
gratis