Een einde aan honger zonder een einde van de natuur! #voeding #NederlandLeest

Debat in de Bieb: Pionieren voor voedselzekerheid

25 november 2018  - 25 november 2018

In november is voeding het thema van Nederland Leest. Tijdens het debat gaan daarom we in op twee vragen: hoe kunnen alle mensen in de wereld gezond eten en zorgen we er tegelijkertijd voor dat we op duurzame wijze al het voedsel produceren? 

Terwijl onze natuurlijke hulpbronnen uitgeput raken, groeit onze behoefte naar brandstof, producten en voeding. Niet alleen in Westerse landen, maar ook in landen die een economische groei doormaken zoals China en India. Kunnen we aan al die behoeftes voldoen zonder het milieu te schaden? 

Tijdens het debat bespreken we nieuwe ideeën en initiatieven om honger in de wereld tegen te gaan. Hoe zorgen we ervoor dat overal ter wereld voedsel beschikbaar is, maar hoe beperken we de impact die de productie en het vervoer ervan hebben op onze wereld? 

Een van de gasten is 'kweekvleesexpert ' Daan Luining, celbioloog en onderzoeker. Zijn droom is om kweekvlees op de markt te brengen en hij doet er alles aan om dat te bereiken. 

zondag 25 november
BplusC bibliotheek Nieuwstraat
Tijd: 15:00 – 16:00 uur
Gratis

Debat in de Bieb is een debatreeks bij BplusC, waarbij met bezoekers wordt gesproken over sociale thema’s, maatschappelijke trends, politiek en nog veel meer.