Frisse, vurige en hedendaagse mix van songs en tunes, waarin traditionele Franse liederen, Keltische folk en Acadische genres samenkomen

De X presenteert: Vishtèn

23 november 2018  - 23 november 2018

Het Canadese powertrio Vishtèn weet al jarenlang het publiek te boeien met hun frisse, vurige en hedendaagse mix van songs en tunes, waarin traditionele Franse liederen, Keltische folk en Acadische genres samenkomen. Acadië is overigens het gebied in het noord-oosten van Noord-Amerika dat onder controle stond van de Franse kolonisten.
Afkomstig uit de provincie Prince Edward Island, Canada, wordt Vishtèn officieel beschouwd als de ambassadeurs van de franstalige cultuur. Het trio bestaat uit multi-instrumentalisten Emmanuelle en Pastelle LeBlanc en violist Pascal Miousse.
Deze drie muzikanten leerden de kneepjes van het vak tijdens de talrijke en befaamde Canadese kitchen parties waar niet alleen muziek en dansen worden geleerd, maar waar ook de band met het collectieve verleden wordt gesmeed. Vanuit hun traditionele roots creëren deze drie 'high voltage musicians' hun unieke geluid van neo-traditionele muziek, originele composities en virtuoos speelmanschap.

Bezetting:
Pascal Miousse – viool, gitaar, zang
Emmanuelle LeBlanc – mandoline, bodhran, zang, voetritmiek
Pastelle LeBlanc – accordeon, piano, zang 

datum: vrijdag 23 november
locatie: BplusC locatie Muziekhuis, Middelstegracht 123
tijd: 21.00 uur (deur open 20.30 uur)
toegang: € 10 / € 12,50 / € 15 kaarten aan de zaal zijn alleen contant te betalen
informatie: http://www.de-x.nl / facebook: https://www.facebook.com/De.X.Leiden/