Expositie in het kader van het Tata Steel Chess Tournament. Opening 5 januari met blindsimultaan van grootmeester John van der Wiel tegen burgemeester Henri Lenferink en Leidse schaakster Leonore Braggaar.

De Leidsche Mondialen aan Zet

03 januari 2019  - 27 januari 2019

In het kader van het Tata Steel Chess Tournament dat van 11 tot en met 27 januari 2019 plaats zal vinden in  Wijk aan Zee, zal het Leidse kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen in samenwerking met de Leidse Schaakclub Philidor en Erfgoed Leiden en Omstreken een speciale expositie verzorgen met als thema -hoe kan het anders- schaken.

Het Tata Steel Schaaktoernooi, voorheen bekend als het Hoogovens Schaaktoernooi en één van de grootste schaaktoernooien ter wereld, wordt in 2019 voor de 81ste keer gehouden. Op 23 januari zullen in het kader van Tata Steel Chess on Tour de grootmeesters in Leiden de 10e ronde spelen.

Circa. twintig kunstenaars van De Leidsche Mondialen zullen speciaal voor deze expositie een kunstwerk maken dat op de edele schaaksport is geïnspireerd. 

Opening expositie
De expositie wordt 5 januari officieel geopend. Dan vindt een blindsimultaan plaats van grootmeester John van der Wiel. Hij neemt het op tegen burgemeester Henri Lenferink en de vooraanstaande Leidse schaakster Leonore Braggaar, topspeelster van Philidor Leiden.

datum: 3 t/m 27 januari 
locatie: bibliotheek Nieuwstraat
Klik hier voor de openingstijden