Uilen | Jos Theunisz

BplusC locatie Stevenshof

12 februari 2018  - 09 april 2018

Van 12 maart tot en met 12 mei kunt u in de vitrinekasten in BplusC locatie bibliotheek Stevenshof en Merenwijk een deel van de uilenverzameling van Jos Theunisz bewonderen.
Zij heeft in de loop der jaren honderden uilen in allerlei vormen, kleuren, maten en materialen verzameld. De meeste uilen zijn alleen, maar in haar verzameling zijn ook uilen als paar en uilen families te zien.

Er zijn kleine uiltjes van minder dan 1 cm hoog tot grotere uilen die als vaas kunnen dienen. Jos verzamelt uilen voor binnen en uilen voor buiten. Uilen om neer te zetten of om voor het raam of in de kerstboom te hangen. Uilen als puzzel of als knuffeldier. Uilen om te dragen als sierraad, zoals een uilenhanger, uilenoorbellen of een uilenbroche. En natuurlijk ook uilensleutelhangers.

Sommige uilen hebben een praktische toepassing, zoals de uilen tandenborstel, uilenbrievenopener en het uilen potlood. Maar ook een uilen theepot en een uilen kaarsenstandaard ontbreken niet. Natuurlijk ook uilen als doosje om iets in te bewaren. En uilen als messenlegger, onderzetter, snijplank, lampje of klok.
Als er een uil op staat, hoort het in de verzameling!

De uilen van Jos Theunisz komen uit allerlei verschillende landen; van Duitsland tot India, van Hongarije tot Peru en van Engeland tot Brazilië.
Ook de materialen zijn heel diverse. Er zijn uilen van glas, plastiek, steen, keramiek, porselein, koper, schelpen, hout, fimoklei, lood en emaille.

datum: 12 februari t/m 9 april
locatie: locatie Stevenshof en locatie Merenwijk
Klik hier voor de openingstijden