Expositie kunstproject Dali door leerlingen van groep 4 van de Lorentzschool

BplusC locatie Stevenshof

13 januari 2018  - 10 maart 2018

De leerlingen van groep 4 van de Lorentzschool in Leiden zijn het afgelopen schooljaar bezig geweest met een speciaal kunstproject, namelijk schilderen als de wereldberoemde Spaanse kunstenaar Salvador Dali. Er is gekozen voor twee verschillende Dali thema's.

Het eerste thema is de Dali klokken. Om tijd uit te drukken in iets dat beweegt, hebben kinderen van afbeeldingen van dansers, klokken gemaakt. Ieder werk heeft een naam gekregen , zoals bijvoorbeeld: "Alles draait om de klok", "Onder tijdsdruk", "De tijd vliegt" en "Zoals het klokje thuis tikt…..".

Het tweede thema is de verzoeking van de heilige Antonius. Antonius begint zijn leven saai te vinden en gaat zijn vleugels uitslaan waardoor hij zijn kruis verliest en daarmee ook zijn onschuld. Gewapend met het kruis voor zijn borst, verbergt hij op zijn rug een enorme pauwenstaart die hij te pas en te onpas laat zien. Daarmee is hij verworden tot de Schijnheilige Antonius. De kinderen hebben de verzoeking van de Heilige Antonio weergegeven door dieren met verderfelijke cadeaus te gebruiken als uitgangspunt. Sommige paarden dragen een groot zwembad op hun hoofd, andere dieren een breedbeeld tv ingepakt en met grote cadeaustrik.

datum: 13 januari tot en met 10 maart
locatie: locatie Stevenshof
Klik hier voor de openingstijden