Leidse blik op Polen: Stedenband Leiden - Torun

BplusC locatie Nieuwstraat

11 april 2018  - 09 juni 2018

Elk jaar vertrekt er in de herfstvakantie een bus vol Leidenaren naar Torun om daar de bestaande stedenband aan te halen of voor het eerst kennis te maken met de zusterstad Torun en haar bewoners.
Dit jaar reisden er zes fotografen van de LAFV (Leidse Amateur Fotografen Vereniging) en twee gastfotografen mee om een tegenbezoek te brengen aan de Poolse fotografen, die in juni 2017 te gast waren in Leiden. Zij hebben ons meegenomen naar vele uithoeken van hun prachtige stad.   

Deze expositie toont een kleine selectie uit de vele beelden die de fotografen gemaakt hebben in Poznan, Gdansk en natuurlijk in Torun.
Opvallend was het warme kleurenpalet, versterkt door de tijd van het jaar, namelijk de herfst, en door het kleurgebruik in de gebouwen en de decoraties. De indrukwekkende architectuur, zowel wereldlijk als kerkelijk, was een uitdaging om in detail vast te leggen.

De fotografen die hier exposeren zijn: Jannie de Groot, Henk Jan Hoogenberk, Bojana Jokanovic, Pauline Seijffert, Piet van der Star, Yu Hua Yeh (allen LAFV), en Ries de Groot en Jytte Herrebout.

Dank aan de Stichting Stedenband die deze tentoonstelling mogelijk heeft gemaakt.

datum: 11 april tot en met 9 juni
locatie: locatie Nieuwstraat
Klik hier voor de openingstijden