Schilderijen en glasmozaïek van Annemarie Brongers en Anne-Margot van Eijck

BplusC locatie Merenwijk

21 juni 2018  - 17 augustus 2018

Annemarie Brongers en Anne-Margot van Eijck zijn buren en deelden in de zomer van 2017 een kraam op de Warmondse kunstmarkt. Het leidde tot een uitnodiging voor deelname aan de expositie ‘Vogels’ in Galerie de Pomp in Warmond maart /april 2018. Deze expositie in de bibliotheek Merenwijk is hun derde gezamenlijke project.

Paneeltjes met acrylverf, Annemarie Brongers
Annemarie tekent van jongs af aan. Ze begon met potlood, ging daarna over op kleurpotloden en koos uiteindelijk voor schilderen met acrylverf. Ze is autodidact en beschouwt schilderen puur als een mooie hobby.
Vrijwel altijd tekende en schilderde Annemarie mensen. Vijftien jaar geleden begon ze aan een serie portretten in acryl en in 2014 exposeerde ze daarmee in Sidac.
Het bleek een soort afsluiting, want vanaf dat moment werden vogels haar belangrijkste onderwerp. Deze schildert ze niet meer op doek, maar op houten paneeltjes.

Glasmozaïek, Anne-Margot van Eijck
Al zolang ze zich kan herinneren, houdt Anne-Margot van tekenen, schilderen en verhalen en gedichten schrijven. Daarnaast maakt ze graag beelden van klei, hout, steen en beton.
Sinds zo’n tien jaar besteedt ze haar vrije tijd ook graag aan het maken van mozaïek met glas en keramiek. Ze houdt van het ambachtelijke ervan en ook de praktische toepasbaarheid. Zo decoreert ze bijvoorbeeld as- en grafmonumenten en spiegels.
In de vitrine ziet u tegels van natuursteen met glasmozaïek en daarnaast een beeld, opgebouwd uit pur-schuim met een epoxylaag en vervolgens gedecoreerd met glasmozaïek.
Kijk voor meer informatie op www.herinnerhof.nl.

datum: 21 juni tot en met 17 augustus
locatie: locatie Merenwijk
Klik hier voor de openingstijden