10 jaar Leidsche Mondialen

BplusC locatie Het Leidse Volkshuis

01 mei 2018  - 30 juni 2018

In BplusC locatie Het Leidse Volkshuis zijn van 1 mei t/m 30 juni schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk en foto’s te zien van het kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen. De Leidsche Mondialen vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan met onder andere deze grote overzichtstentoonstelling bij BplusC.

De Leidsche Mondialen vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Bij dit jubileum wordt uitvoerig stilgestaan met drie grote overzichtstentoonstellingen in de regio, waarvan deze in Leiden de tweede is. De eerste was in maart in het Gemeentehuis in Katwijk en aan het eind van de zomer volgt nog een grote tentoonstelling in Museum Voorschoten.

Het kunstenaarscollectief bestaat inmiddels uit meer dan veertig kunstenaars met heel diverse achtergronden. Daardoor zijn de kunstwerken ook heel verschillend van aard. Behalve schilders en tekenaars zijn ook fotografen en ruimtelijke kunstenaars lid van het collectief.

Stichting De Leidsche Mondialen is in 2008 opgericht met de doelstelling werken van overleden kunstenaars te borgen. Maar ook de nog levende kunstenaars worden niet vergeten. Zo biedt de Stichting haar leden expositieruimtes aan en organiseert grotere exposities. Daarnaast is er elke laatste vrijdag van de maand een borrel in cafe De Uyl van Hoogland om de onderlinge sociale contacten te versterken.

Veel van de tentoongestelde kunst kan ook worden gekocht.

datum: 1 mei tot en met 30 juni
locatie: locatie Het Leidse Volkshuis
Klik hier voor de openingstijden