Een training voor iedereen die volwassenen ondersteunt bij het verwerven en verbeteren van vaardigheid in de Nederlandse taal.

Basistraining Taalvrijwilligers

22 mei 2018  - 12 juni 2018

Taalhuis BplusC biedt mei en juni weer de Basistraining voor Taalvrijwilligers aan. Dit is een training van vier bijeenkomsten voor iedereen die volwassenen ondersteunt bij het verwerven en verbeteren van vaardigheid in de Nederlandse taal. De training is ontwikkeld door Taal voor het Leven en is gericht op vrijwilligers die net met begeleiding van een taalmaatje zijn begonnen, of taalondersteuning geven in een groep. Maar ook meer ervaren vrijwilligers die behoefte hebben aan wat extra ondersteuning zijn welkom. 

De training wordt gegeven door neerlandicus en onderwijskundige Harriët Macdaniel. Deze docent heeft zeer ruime ervaring in het onderwijzen van de Nederlandse taal aan anderstalige volwassenen. Hierdoor kan ze alle taalvrijwilligers, van onervaren tot zeer ervaren, niet alleen direct toe te passen tips en trucs aanbieden, maar ook verrassende inzichten meegeven over taalverwerving in het algemeen en in het bijzonder over de Nederlandse taal.

Als u zich aanmeldt, verwachten we dat u alle vier bijeenkomsten aanwezig kunt zijn. Weet u van tevoren waarover u graag informatie wilt, dan kunt u dit tot twee dagen voor de start van de training al mailen naar de docent via taalhuis@bplusc.nl.

Data: dinsdagavond 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni
Tijd: 18.30 – 20.30 uur
Locatie: BplusC locatie Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a, 2312 DD LEIDEN, t. 071  514 9180. De locatie is rolstoeltoegankelijk.
Aanmelden: taalhuis@bplusc.nl
Vermeld hierbij behalve uw naam, ook graag uw telefoonnummer en
de naam van de organisatie waar u als vrijwilliger bij aangesloten bent.

U kunt zich aanmelden tot maandag 14 mei.
Voor meer informatie kunt u bellen met Taalhuis BplusC, Wiejanda Vogelzang, t. 071  516 1627