i-Lab zondagmiddagworkshop voor ouders en kinderen!

3D-printen en 3D-pentekenen

25 november 2018  - 25 november 2018

Elke laatste zondagmiddag van de maand kun je samen aan de slag met een i-Lab workshop. Ieder kind mag gratis een ouder/begeleider meenemen (kom ook eens met opa of oma!).

Tekenen met de 3D-pen (7 t/m 9 jaar)
De workshop begint met een korte uitleg van de 3D-pen. Daarna kun je kiezen welk voorwerp je gaat tekenen: je eigen sieraden, een tekening, een klein bouwwerk. Je kunt tekenen met allerlei kleuren. Eventueel maak je je 3D- ntwerp af met een ketting, zodat je hem zelf kun dragen of kunt ophangen aan de muur.

3D-printen (10 t/m 12 jaar)
De workshop begint met een korte uitleg van de 3D-printer. Daarna ontwerp je stap voor stap je eigen sleutelhanger op de computer. Is je ontwerp klaar, dan kies je een kleur waarin we de sleutelhanger uitprinten. Hang je fiets- of huissleutel aan deze prachtig zelf ontworpen sleutelhanger!

De prints zijn niet direct klaar. De sleutelhangers kunnen na 5 dagen worden opgehaald bij de balie van bibliotheek Nieuwstraat. Tijdens de workshop printen we een voorbeeldsleutelhanger uit.

Ronde 1: 13.00-14:30 uur
Ronde 2: 15.00-16.30 uur
Locatie: Bibliotheek Nieuwstraat, i-Lab
Kosten: € 12,50 p.p. (1 ouder gratis)
Inschrijven

Week van de Mediawijsheid
Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, thema: Heb jij het onder de duim? Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Foto: Henk Aschman (LAFV)