Geef een boek cadeau - optie toneel


Voorlezen en vrij lezen zijn essentieel voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is niet te evenaren: met een kwartier vrij lezen per dag leren kinderen gemiddeld 1000 woorden per jaar!


Het geven van een boek kan een mooie impuls zijn voor leesplezier en leesbevordering. Door met z’n allen te lezen, laat je zien hoe leuk lezen is.

De leesbevorderingscampagne Geef een boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Mogelijke titels

Ronja de Roversdochter | Thema’s: sprookjes, fantasie, vriendschap, rivaliteit, sociale omgang

Kruistocht in spijkerbroek | Thema’s: kruistochten, reizen naar het verleden, overleven, Europa, anders zijn, avontuur

In deze versie van dit project start de vakleerkracht toneel met het voorlezen van een fragment uit het boek. Daarna werkt ze aan de presentatievaardigheden van de kinderen. In groepjes kiezen de kinderen een grappige, spannende of interessante scène uit het boek om na te spelen. De groepjes presenteren de scène aan de klas.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje