De piepelotheek


Leesplezier is een van de belangrijkste factoren om van kinderen goede lezers te maken. In dit project maken de kinderen op een avontuurlijke manier kennis met de bibliotheek.


De kinderen worden in de bibliotheek ontvangen door de leesconsulent. Samen duiken ze in een verhaal over een muis en een vos in de bibliotheek. De vos weet nog maar weinig. De muis daarentegen weet alles! Wat betekenen de stickers op de boeken? Wat voor andere materialen zijn er? Moet je stil zijn in de bibliotheek? Aan de hand van het boek Piepelotheek ontdekken de kinderen vanuit het perspectief van de vos wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft.

Gewapend met een iPad gaan ze vervolgens in groepjes door de jeugdafdeling, waar alles voor hen te vinden is. Aan de hand van opdrachten zetten ze in scène wat je allemaal doet bij een bibliotheekbezoek. Gaandeweg leren ze over de regels in de bibliotheek. En wat maakt een boek tot een echt lievelingsboek? Ze ontdekken dat er voor iedereen wel iets in de bibliotheek te vinden is. Een week later krijgt de klas de gemaakte foto’s opgestuurd naar de school.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje