Boekenbuffet


Lees smakelijk!

De bieb heeft een heel groot boekenbuffet, maar jij bepaalt welk boek het allerlekkerste is. Als echte smaaktester bepaal jij hoeveel (Michelin)sterren het boek krijgt.


Met het BoekenBuffet komt een kist met circa veertig actuele boeken in de klas. Aan de kinderen om te proeven welk boek het lekkerst is. Bij de start verzorgt de leesconsulent een ludieke introductie in de groep en geeft informatie over welke boekengenres er allemaal bestaan. Niet alles hoeft namelijk te passen bij je persoonlijke smaak: Als je een boek in een bepaald genre leuk vindt, is de kans groot dat andere boeken van hetzelfde genre jou ook aanspreken. Samen gaan wij met de leerlingen op zoek naar welke smaken (genres) er allemaal zijn en welke het beste bij hen passen. Waar moet je op letten: de kaft? De achterflap?

Na deze introductie slaan de kinderen aan het lezen. Na zes weken komt de leesconsulent een tweede les verzorgen en bespreekt met de kinderen welke boeken hen het meeste aanspraken en waarom. Ook zal de consulent wat dieper ingaan waar lezen allemaal bij kan helpen en waarom lezen belangrijk is. Het favoriete boek van de klas krijgen ze cadeau als dessert.

Het Boekenbuffet is een project om kinderen aan het lezen te krijgen. De leesattitude wordt grotendeels op deze leeftijd bepaald. Het is dus belangrijk het leesplezier juist in deze groepen te stimuleren. Dit project laat op een laagdrempelige manier de leerlingen kennismaken met verschillende literaire genres. Ook draagt het bij aan de bewustwording dat lezen een emotie kan oproepen en kan helpen bij de sociaal-emotionele  ontwikkeling van het kind.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje