Workshop l Boomwhackers op school


Muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Het stimuleert de intelligentie, geeft kinderen meer zelfvertrouwen, zorgt voor een betere luisterhouding en concentratie, vergroot de sociale vaardigheden en draagt bovendien bij aan het gevoelsleven van elk kind. Kortom: muziek maken met kinderen is van essentieel belang!


Boomwhackers zijn instrumenten die je als leerkracht goed kunt inzetten in de klas. Ze zijn laagdrempelig, kleurrijk en uitnodigend. Maar als de boomwhackers eenmaal besteld zijn en kleurrijk in de kast staan, hoe begin je dan?

In deze workshop maak je op praktische wijze kennis met de boomwhackers. Het team gaat zelf aan de slag door te ontdekken, te luisteren en te spelen. Het maakt kennis met verschillende manieren waarop muziek voor boomwhackers is opgeschreven: notaties. Aan het einde van de workshop verlaat het team de ruimte met een hoop energie en inspiratie. Op een andere manier met elkaar bezig zijn werkt ontspannend en elke leerkracht gaat naar huis met nieuwe lesideeën voor in de klas!

Als mogelijk vervolg op deze workshop kan BplusC ook voorbeeldlessen in de klas komen geven.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje