Weet je nog, Sammie?


Na een lang en gelukkig leven is Poes Sammie heel erg moe. Hij gaat liggen op zijn favoriete plekje onder de oude eik. Daar ligt hij heel stil, zelfs zijn snorharen bewegen niet. Han, Lotte en Klaasje zijn erg verdrietig en willen Sammie ‘het beste afscheid van de wereld’ geven. Ze besluiten op reis te gaan om anderen te ontmoeten die ook iets of iemand hebben verloren en samen uit te zoeken hoe je om kunt gaan met verlies en verdriet.


Weet je nog, Sammie? is een speelse, muzikale voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden. Met gevulde rugzakken en een lange lijst met vragen gaat het drietal op pad. Hoe doe je dat, afscheid nemen? Hoe bewaar je iemand in je hart? En welke kleur heeft verdriet? Ze reizen door verschillende werelden, waar ze kennismaken met andere culturen en oog in oog komen te staan met bijzondere rituelen, tradities en verhalen rondom afscheid nemen. Ze ontdekken dat verdriet zich niet laat verstoppen en er uiteindelijk écht uit moet. En dat de steun van anderen je leert wat troost betekent.

Theater Gnaffel betovert al meer dan 30 jaar jong en oud met haar levensgrote poppen. De tot de verbeelding sprekende poppen spelen hun rol als gelijkwaardige personages in de voorstellingen waarin het publiek wordt meegenomen naar een wereld van fantasie en verwondering. Voorstellingen geïnspireerd en gebaseerd op de belevingswereld van kinderen. Herkenbare verhalen die gaan over de complexiteit van opgroeien en je eigen plek in de wereld innemen. Over de kwetsbaarheid en imperfectie van het leven. Eigenzinnig en hoopvol. Hierbij biedt Gnaffel ruimte aan de ontwikkeling van veelbelovend theatertalent.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje