Toneel in de klas | Het geheim van het sprookjesbos


Kom je mee naar het sprookjesbos? Te midden van alle bomen, bloemen en verschillende dieren speelt onze les zich af. Hoe loop je als Roodkapje, oma of de grote boze wolf door het bos?


Al spelend ontdekken de kinderen een wereld vol fantasie, waarin alles kan en mag. Ze spelen allemaal verschillende dieren en sprookjesfiguren. En ze gaan met de vakleerkracht toneel op zoek naar het geheim in het bos.

In Het geheim van het sprookjesbos maken de kinderen op een speelse manier kennis met theater. Met duidelijke opdrachten ontdekken ze hoe je je fantasie kunt gebruiken. Met muziek als inspiratie worden de kinderen meegenomen in een verhaal waarin ze hun fantasie en verbeeldingskracht ontwikkelen. Ze ontdekken de expressieve mogelijkheden van hun stem, beweging, houding en mimiek. Ook leren ze een rol te spelen, samen te werken en naar elkaar te luisteren. Door naar elkaar te kijken leren de de kinderen, op hun eigen niveau, reflecteren.

The fruits of the clouds
In een open plek in een donker sprookjesbos leeft een groepje harige beestjes. Zij voeden zich met zaden die bij het raken van de grond veranderen in glanzend fruit. Een beestje is nieuwsgierig waar deze zaden vandaan komen en gaat op avontuur in het donkere bos, buiten zijn veilige open plek. Lengte: 10 minuten

Bekijk The fruits of the clouds via Vimeo


Download hier aanvullend lesmateriaal
- De grote boze vos
- The fruits of the clouds

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje