Pi


Pi is mysterieus.
Pi is onmeetbaar.
Pi is waar alles om draait.
Pi is de heerser van de cirkel.
De cirkel is het fenomeen zonder begin en einde.


In de Oosterse filosofie is de weg die een mens aflegt in zijn of haar leven belangrijker dan de eindbestemming. In deze dynamische muzikale dansvoorstelling gaan twee dansers en twee musici op een queeste om het mysterie van Pi te ontrafelen. Eeuwenoude rituelen uit de Oosterse vechtkunst zijn het uitgangspunt voor choreografieën en ritmes. Discipline, focus en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen uit de vechtkunst die je nodig hebt om de juiste weg te bewandelen.

Deze toegankelijke, filosofische, non-verbale voorstelling belooft een spektakel te worden. Slagwerkgroep Percossa vormt de hartslag van deze energieke dansvoorstelling. Twee slagwerkers creëren live Japanse drumritmes en de cadans waarin twee dansers van Lonneke van Leth in een fysieke en mentale strijd de weg zoeken.

‘Pi’ is een nieuw deel uit de serie over sport en dans van Lonneke van Leth. Eerder maakte zij het krachtige The Match waarin voetbal gedanst wordt, en vervolgde met De grote Olympische spelshow, waarin dansers de strijd met elkaar aan gaan om hun kennis en kunde in de meest uiteenlopende sporten te meten. Na de sport van het volk en sport op wereldniveau gaat Lonneke van Leth nu aan de slag met Oosterse (vecht)sporttradities. De dansers en percussionisten zijn de helden, rolmodellen, schrijvers en andere kunstenaars van deze voorstelling over culturele identiteit en geschiedenis, diversiteit en eigenheid en waarheid en zingeving.

Lonneke van Leth en Percossa willen kinderen met veel humor en energie in aanraking brengen met het plezier en het belang van dans en muziek. De dans typeert zich als verhalend, beeldend, eclectisch en humorvol.

Trailer

https://youtu.be/78TFtTWgb2M (eerder werk van Lonneke van Leth)

https://youtu.be/XaFBKPPyCt4 (eerder werk van Percossa)

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje