Hollen of stilstaan met Fiet


Fiet wil rennen van Bibi Dumon Tak is het verhaal van een struisvogel die het liefst de hele dag wil rennen. Totdat de wind opsteekt, die het Fiet zo goed als onmogelijk maakt om door te rennen. Wat ze ook probeert, het lukt niet. Rennen hoort snel te gaan, maar Fiet komt maar traag vooruit.


De kinderen maken op basis van dit verhaal kennis met verschillende soorten muziek. Tempo, het verschil tussen snel en langzaam, staat centraal. De kinderen gaan bewegen op muziek, zowel live gespeeld door de vakleerkracht als van cd. Ook maken ze zelf langzame en snelle muziek met hun stem, hun lijf en met instrumenten. Kortom: een echte ‘doe’-les, waarin actie en rust elkaar op een natuurlijke manier afwisselen.

Tip: vraag dit project aan voor de herfst of tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022. Dit project draait om een prentenboek met als thema seizoenen en het weer.

Kinderen uit groep 1 en 2 ontdekken de wereld door te ervaren. Begrippen als langzaam en snel krijgen betekenis door deze zelf te ervaren. Ze ontwikkelen een besef van tijd: dingen kunnen lang of kort duren. Ook leren ze dat de beleving daarvan verschillend kan zijn.

 

Filmtip bij deze les!
gegeven door Filmhub Zuid-Holland in samenwerking met Cinekid

Ijsneus
Bo en Moco wonen in een ijskoude wereld. Moco heeft altijd een snotneus en geeft het ijs hiervan de schuld. Hij probeert al het ijs te smelten met zijn vuurbrander. Tegelijkertijd probeert Bo de schade weer te repareren en probeert ze het ijs weer aan elkaar te naaien met naald en draad. Lengte: 8 minuten.

Bekijk Ijsneus via YouTube


Download hier aanvullend lesmateriaal
- Ijsneus

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje