Hiho zoekt een vriend


Hiho is een lief paard dat alleen in een weiland naast de dierentuin woont. Hij wil niet meer alleen zijn; hij wil een vriend. Boer Jansen helpt hem en gooit een fles met een SOS bericht in zee. Deze fles gaat de wereld rond en komt in allerlei landen en situaties. Zou er ergens op de wereld een vriend zijn voor Hiho?

 

 

 


In dit muzikale avontuur, met eenvoudig poppenspel, beleven de kinderen het verhaal en spelen en ze zelf een actieve rol. De afwisseling tussen rust en actie zorgt ervoor dat de concentratieboog van begin tot eind behouden blijft. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar uit het Speciaal (Basis) Onderwijs is dit project al jaren een succes door de combinatie van eenvoud, variatie, enthousiasme en positieve feedback van de vakleerkracht muziek. Het geeft de kinderen een veilig gevoel en bouwt aan zelfvertrouwen.

Deze les is vooral geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 4 in het S(B)O.

 

Filmtip bij deze les!
gegeven door Filmhub Zuid-Holland in samenwerking met Cinekid


Fred en Anabel
Fred de kat en Anabel de gans zijn onafscheidelijke vrienden. In de herfst is het tijd voor Anabel om naar het zuiden te vliegen. Fred mist zijn vriend heel erg. Maar gelukkig komt de lente er weer aan en zullen de vrienden elkaar weer snel zien! Lengte: 8 minuten.

Bekijk Fred en Anabel via Vimeo


Download hier aanvullend lesmateriaal
- Fred en Anabel

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje