Musicalexperience


Beleef hoe het is om mee te spelen in een musical. Musicalexperience is actief, muzikaal en theatraal.


Tijdens deze les werken de kinderen onder leiding van de vakleerkracht toe naar een korte presentatie. Ze starten met het opwarmen van de stem en leren daarbij hoe ze hun lijf als instrument kunnen gebruiken. De kinderen leren een lied uit de musical The Wiz (De tovenaar van Oz). Ze verdiepen zich in de melodielijn, de tekst, timing en ademhaling. Ze krijgen tips voor een goede basishouding, verstaanbaarheid en zangtechniek. Vervolgens werken ze in groepjes aan een bijbehorende dans en beelden ze een van de personages uit de musical uit: Dorothy, de leeuw, de vogelverschrikker of de blikken man. Samenwerking en een gevoel van veiligheid binnen de groep om je kwetsbaar te durven opstellen zijn bij deze les cruciaal. De vakleerkracht begeleidt hen daarbij.

Tip: vraag dit project aan voor de Nationale Kindermuziekweek. In 2022 is de Kindermuziekweek van 1 t/m 10 april.

Kinderen van deze leeftijd vinden het leuk om samen te werken aan een gemeenschappelijk eindproduct. Hun sociale ontwikkeling is nu zo dat ze in groepjes aan korte opdrachten kunnen werken. Ook spelen ze graag voor eigen publiek.

 

Filmtip bij deze les!
gegeven door Filmhub Zuid-Holland in samenwerking met Cinekid

Overboard
De wereld dreigt te overstromen en wie zich niet op de Ark van Noach bevindt, zal omkomen. Er zijn alleen maar hutten voor bepaalde dieren die een gelijksoortige partner hebben, en de regels aan boord zijn heel strikt. De neushoorns bepalen wie er wel en niet mee mag reizen. Wat betekent dit voor twee verstekelingen, een schele kameleon en een sjofele kiwi? Lengte: 12 minuten

Bekijk Overboard via LessonUp

Download hier aanvullend lesmateriaal
- Overboard

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje