Mijn huis waar ik niet wonen mag


Wat maakt een huis een thuis? Is het een plek waar het gezellig en fijn is? Een plek waar je je geliefd voelt en veilig? En wat gebeurt er al je gaat verhuizen? Voelt het oude huis dan nog als thuis of het nieuwe huis? In deze voorstelling volgen we het verhaal van Ramez Kamel. Hij moest uit zijn huis vluchten omdat het niet meer veilig was.


Deze voorstelling verbeeldt het levensverhaal van vluchteling Ramez Kamel. Laat je meevoeren naar het huis van de oma van Ramez in Damascus, naar de gelukkige tijd die hij daar spendeerde met zijn familie en naar de verhalen die zijn oma hem altijd vertelde. Toen de oorlog in Syrië begon, koos Ramez ervoor om op zoek te gaan naar een veiliger bestaan. Na een lange reis vond hij dat voor hem en zijn gezin in Nederland.

Met deze danstheatervoorstelling laat Lonneke van Leth zien wat het betekent als je moet vluchten en je huis achter moet laten. Danser Riccardo Sbrighi kruipt in de huid van Ramez. Hij laat kinderen door dans en tekst ervaren wat een thuis betekent: de plek waar jij je veilig voelt en mag zijn wie je bent.

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én van hoog artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje