Met muziek langs de huizen


In de straat woont een bont gezelschap van mensen. Hun huizen zijn al net zo uiteenlopend. Ontmoet de personages uit het prentenboek Bij ons in de straat en ga mee op onze muzikale reis!


De personages uit het boek van Koos Meinderts en Annette Fienieg komen tot leven met verschillende soorten muziek en instrumenten. De kinderen luisteren naar en bewegen op de muziek. Bijvoorbeeld met ‘wieg- en stapmuziek’ waarbij de kinderen verschillende maatsoorten beleven. Ze benoemen emoties die bij de personages horen en ervaren verschillende maatsoorten. Ook spelen ze mee met de muziek.

Tip: vraag dit project aan voor de Nationale Voorleesdagen of Nationale Kindermuziekweek. In 2022 zijn de Voorleesdagen van 26 januari t/m 5 februari. De Kindermuziekweek is van 1 t/m 10 april.

Kleuters verkennen de wereld vanuit hun eigen straat en hun eigen buurt. Ze leren steeds meer mensen kennen die elk een eigen karakter hebben. Daarnaast zijn ze goed in het bedenken van nieuwe vormen en ervaringen door hun sterke voorstellingsvermogen (zelfverbeelding). Dit komt in dit project volop aan bod.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje