Jonathan de Zeemeeuw


Jonathan wil de beste vlieger van de wereld worden. De jonge zeemeeuw oefent dag en nacht en ontdekt fabelachtige vliegtechnieken. Als dat maar goed afloopt…


De vader van Jonathan, die aan het hoofd staat van de meeuwenkolonie, stelt zijn prestigieuze vlieggedrag echter niet op prijs. Na een botsing van 560km per uur met Freek de Zeemeeuw is de maat vol. Jonathan vertrekt uit de meeuwenkolonie.

Hij begint aan een lange, eenzame reis rond de wereld. In zijn droom ontmoet hij Chang, de Blauwe Maanvogel, die hem raad geeft. Hij vraagt Jonathan waarom hij niet gewoon sorry zegt, als het ongeluk niet expres gebeurde. En waarom zou hij dingen niet anders dan zijn ouders mogen doen? Iedere meeuw is nu eenmaal anders! Daarop durft Jonathan terug te keren.

‘Jonathan de zeemeeuw’ is gebaseerd op een klassieker, een fabel over een zeemeeuw die vliegen niet meer als functioneel (middel) maar als intrinsiek (levensdoel) gaat beschouwen. Sprankelend, vol humor en geluiden, vertelt Niels Brandaan het verhaal van de jonge zeemeeuw. Deze toegankelijke, fantasierijke en interactieve voorstelling gaat over jezelf zijn, je talenten ontwikkelen en het plezier daarvan met anderen delen. Onderwerpen als diversiteit en eigenheid, en sociaal gedrag en samenleven staan daarmee centraal.

Niels Brandaan Cotterink is een bevlogen vertelkunstenaar met een tomeloze verbeeldingskracht en rijke fantasie. Hij prijst zichzelf gelukkig dat hij van zijn liefde voor vertellen en verhalen zijn beroep heeft kunnen maken. Dat is precies wat je voelt als je naar hem luistert: hij is een verhalenverteller en theatermaker in heel zijn wezen.

Trailer

https://youtu.be/gNC48565jUM (ander werk van Niels Brandaan Cotterink)

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje