Ik ben er even niet


Soms wil ik er gewoon even niet zijn. Dan heb ik een camouflagepak nodig, een onzichtbaarheidsmantel of een gat in de grond waar ik doorheen kan zakken. Naar een nieuwe wereld met vuur en speciale krachten, waar ik een held ben zonder iets te hoeven doen.


Ik wil geen stralend profiel zijn of een onderdeel van een complex sociaal netwerk. Ik wil gewoon spelen in een wereld van geheimen, waarin ik een avatar ben, een perfect figuur die het allemaal begrijpt. Die de wereld (of desnoods een geketende prinses) redt in een handomdraai. Laat me met rust, laat me wachten en slapen totdat ik zover ben om jullie allemaal te overbluffen.

‘Ik ben er even niet’ gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De wens om te gamen, te vluchten in show en glitter of onder de radar te blijven is groot. Maar de buitenwereld klopt steeds op de deur, terwijl je geen zin hebt om open te doen.

De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt. Het is een omgekeerde tijdreis van dromerige outsiders en woeste klungelaars. Deze kunstzinnige, fantasierijke en soms wat ongemakkelijke voorstelling brengt een ode aan diversiteit en eigenheid. Juist de minder in het oog springende karakters zijn de helden en rolmodellen uit de voorstelling.

Maas theater en dans maakt eigenzinnige dans- en theaterproducties voor kinderen, jongeren en jongvolwassen. Voorstellingen zijn te herkennen aan de bonte mix van theater, dans en muziek. Lichaamstaal zegt vaak meer dan duizend woorden, vinden de makers, daarom krijgt beweging altijd een prominente rol. Maas komt uit Rotterdam.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=aitTP3JPnrc

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje