Ieorg Idur


Meneer Hoppe is een wat verlegen, rustige en bescheiden man. Hij woont al jaren alleen, is dol op klussen en gooit graag een hengeltje uit. Op een dag krijgt hij nieuwe buren: de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpad Rudi. Het is liefde op het eerste gezicht, maar dat durft meneer Hoppe niet hardop te zeggen…


Als mevrouw Zilver hem vertelt dat haar lieveling Rudi maar niet groeien wil, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan, even briljant als krankzinnig, en probeert zo het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Meesterverteller Roald Dahl schreef in 1990 ‘Ieorg Idur’, het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd. Het is een ontwapenend verhaal over liefde, vriendschap en verlegenheid. Unieke Zaken bewerkte dit bijzondere huiskameravontuur tot een fantasierijke, lichtvoetige theatervoorstelling met muziek, toverspreuken en schildpadden, heel veel schildpadden. Onderwerpen als sociaal gedrag en samenleven, en diversiteit en eigenheid staan centraal.

Unieke Zaken maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt en komt uit Alkmaar. De voorstellingen zijn te herkennen aan een mix van mime, muziek, spel, objecten, dans, poppen, zang en beweging. De theatertaal van de makers is energiek, helder en humoristisch en prikkelt de verbeeldingskracht. Unieke Zaken brengt verhalen die een ode zijn aan de fantasie, het spel en het leven. Ze gaan over mensen die het aandurven de alledaagsheid los te laten en het Grote Avontuur aan te gaan dat Leven heet. Unieke Zaken wil daarmee ook zijn publiek verleiden om de stoute schoenen aan te trekken.

Trailer

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje