Het lichaam als instrument


Dans, beweging en ritme staan centraal in deze swingende les. Om muziek te maken, heb je niet altijd een instrument nodig. Wist je dat je eigen lichaam een fantastisch drumstel kan zijn? Door te trommelen op verschillende delen van je lijf (bodypercussie) kun je allerlei ritmes produceren.


De les begint met een warming-up, alleen en in tweetallen. Daarna gaan de kinderen luisteren naar en dansen op verschillende muziekstijlen, met een ander ritme (beat), met veranderingen in tempo en dynamiek. De kinderen ontdekken dat ze hun eigen lichaam als percussie-instrument kunnen gebruiken. Bij sommige oefeningen moeten ze samenwerken om de ritmes en danspassen te kunnen maken. Het (uit)tellen van de ritmes en het dansen helpen om de bodypercussie sneller onder de knie te krijgen.

In groep 7 en 8 zijn kinderen fysiek en cognitief al zo ontwikkeld dat je ze op een creatieve manier kunt uitdagen om het lichaam als instrument te gebruiken. Ze werken zo aan hun zelfbewustzijn en leren tegelijkertijd dat je soms een ander nodig hebt en moet samenwerken om tot een eindresultaat te komen.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje