Gedichtenbingo


Onder begeleiding van een leesconsulent onderzoeken de leerlingen verschillende gedichten. De leerlingen leren spelenderwijs een analyse maken van een gedicht en op een ander manier te kijken naar taal.  

In een gedicht valt veel te ontdekken, maar de zinnen zijn over het algemeen kort en ritmisch. Hierdoor kunnen minder goede lezers toch gemotiveerd blijven.

 


In deze les gaan de leerlingen aan de slag met Zombietrein en andere stripgedichten van auteur Edward van den Vendel en illustrator Floor de Goede. De gedichten zijn gegoten in de vorm van stripverhalen. De plaatjes zijn grappig en verduidelijken de taal, waardoor de poëzie toegankelijk is. In deze workshop beschrijven de leerlingen de stukken uit de gedichten die hen opvallen, omdat ze die bijvoorbeeld slim, grappig of vies vinden. Met die door hen samengestelde lijst wordt dan een bingospel gespeeld: een werkvorm waarin de leerlingen over de gedichten gaan praten. 

De bundels blijven na de les nog twee weken op school, zodat de leerlingen meer gedichten kunnen lezen. 

Data

Per datum maximaal 2 groepen op dezelfde locatie. Na afloop ontvangen 1 exemplaar van Zombietrein en andere stripgedichten voor in de klas of in de schoolbibliotheek.

Noteer bij de aanvraag de datum in het opmerkingenveld en vermeld er meteen een voorkeurstijd bij! Zodra de boeking volledig is verwerkt, wordt de datum pas van de website gehaald. We adviseren je daarom bij je boeking een tweede datum uit de lijst als alternatief mee te sturen. 

Dinsdag

10-01-2023

Dinsdag

31-01-2023

Dinsdag

07-02-2023

Donderdag

09-02-2023

Dinsdag

14-02-2023

Donderdag

16-02-2023

Donderdag

23-02-2023

Donderdag

11-05-2023

Donderdag

25-05-2023

Dinsdag

30-05-2023

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje