En niemand wist waarom


Ergens, in een land hier niet zo ver vandaan leefden eens een koning en een koningin. Op een dag begon de koningin te huilen. Ze huilde maar en kon er niet meer mee stoppen.


De koning is radeloos en gaat op zoek naar manieren om de koningin op te vrolijken. Hemel en aarde zet hij in beweging, maar één ding ziet hij daarbij over het hoofd...

In ‘En niemand wist waarom’ gaat de verteller samen met de kinderen op zoek naar manieren om de koningin op te vrolijken. Ze gaat in gesprek met de kinderen, ze doen mee met de voorstelling, komen op het podium en beleven zo het verhaal op de huid en helemaal vanuit hun eigen beleving. Daarbij is de live muziek absoluut onmisbaar.

“Hoeveel kleuren heb je nodig om een regenboog te zijn?
Hoeveel schaduw zou je willen op een dag vol zonneschijn?
Hoeveel vrienden moet je maken, voordat iemand je echt kent?
En is het dan echt belangrijk dat je altijd vrolijk bent?
Ik weet het niet, ik weet het niet, en niemand wist waarom.
Dat geeft ook niet, dat geeft ook niet, geen mens die ooit alles snappen kon.”
(fragment van een lied uit de voorstelling)

‘En niemand wist waarom’ is een modern sprookje over verdrietig mogen zijn zonder dat je weet waarom, iemand heel graag willen helpen en de moed om voor jezelf op te komen en uit te spreken wat je voelt. Deze filosofische, lichtvoetige en vooral interactieve voorstelling snijdt onderwerpen aan als sociaal gedrag en samenleven, en waarheid en zingeving.

Simone van Simone Vertelt is theatermaker, theaterdocent en leerkracht. Ze werkt met Douwe, een veelzijdig multi-instrumentalist, docent, dirigent en arrangeur. Hun kracht zit hem in het samenspel, niet alleen met elkaar, maar zeker ook met de kinderen uit het publiek. 

Trailer

https://youtu.be/Yln3FJQD0nM

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje