Djembé en krin


Onder leiding van een inspirerende en enthousiaste meesterdrummer verkennen de kinderen de muziek van West-Afrika. Met passie, humor en expertise brengt de vakleerkracht de opzwepende ritmes over op de groep.


De kinderen ontwikkelen spelenderwijs gevoel voor ritme en samenspel. Dit doen ze op djembé en krin, een Afrikaans percussie-instrument dat nu vooral wordt gebruikt als begeleiding van de djembé. Vroeger werd de krin ook veel gebruikt als communicatiemiddel om gecodeerde berichten te versturen tussen dorpen. De kinderen werken met halve klassen toe naar een korte presentatie. De ingestudeerde ritmes leren ze met overtuiging aan elkaar presenteren in een gezamenlijke projectafsluiting.

Tip: vraag dit project aan voor de Nationale Kindermuziekweek. In 2023 is de Kindermuziekweek van 24 maart t/m 2 april.

Kinderen in groep 7 en 8 gaan steeds meer waarde hechten aan de eigen muziekcultuur. Desondanks is muziek uit de ‘grote’ wereld een geschikte inspiratiebron voor projecten: hun blik op de wereld en interesse in andere stijlen, genres en culturen verruimen zich ook. Daarnaast kunnen groepsinvloed en zelfkritiek kinderen van deze leeftijd belemmeren om zich creatief te uiten. Het bespelen van de djembé bevordert het zelfvertrouwen en versterkt de groepsband. Dit speelt in op het groeiende bewustzijn van wat anderen van hen vinden.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje