De tovenaar van Oz


“Een avontuur, Toto,” zei ze. “Nu beleven we een echt avontuur. Erg leuk vind ik het nog niet, en jij ook niet zo te zien, maar spannend is het wel.”


Dorothy woont als klein meisje op een boerderij en droomt over een sprookjesachtige wereld, ergens achter een regenboog. Dan komt er een grote wervelwind, die haar wegvoert naar het magische land van Oz. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze op pad op de Grote Gele Weg om de Tovenaar van Oz te vinden. Hopelijk vervult die Dorothy’s grootste wens: veilig terug naar huis gaan!

‘De tovenaar van Oz’ is een toegankelijke, fantasierijke musical gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Lyman Frank Baum uit 1900. Sprookjes waren voor hem een belangrijke inspiratiebron. Misschien komt het wel doordat de schrijver ook dichter, acteur en filmmaker was, dat het verhaal zo vaak vertaald, verfilmd en op de planken gebracht is. Diversiteit en eigenheid is een belangrijk onderwerp van het verhaal evenals sociaal gedrag en samenleven.

Theater Terra combineert poppenspel, inventieve decors, avontuurlijke verhalen en muziek tot voorstellingen die aansluiten bij het publiek van nu. De makers hebben een jarenlange traditie in het maken van familiemusicals, veelal over sprookjes als ‘Aladin en de wonderlamp’ en ‘De kleine zeemeermin’, en universele verhalen uit klassiekers voor kinderen als ‘Peter Pan’ en ‘De tovenaar van Oz’. Theater Terra werd in 2002 bekend met de musical gebaseerd op de boeken van Kikker van Max Velthuijs.

Trailer

https://youtu.be/ofSmbB0cx-I (eerder werk van Theater Terra)

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje