De Notenkraker


Ontdek dat muziek en dans een verhaal kunnen uitdrukken. Zoals in het muzikale sprookje De Notenkraker van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.


In de muziekles duiken de kinderen in het verhaal van De Notenkraker. Ze bekijken twee filmfragmenten van de Russische dans uit het stuk. Welke sfeer of gevoel roept de muziek op? In een meespeelpartituur krijgen ze de kans om op eenvoudige instrumenten (schudeitjes, sambaballen, claves, beatrings) mee te spelen met de muziek. Ook gaan ze bewegen op de muziek.

Dan volgt de dansles. Na een warming-up krijgen de kinderen korte improvisatieopdrachten, een opdracht waarbij ze moeten samenwerken en een individuele opdracht. Ze gaan volop bewegen op muziek. Tot slot studeren ze een korte choreografie in op de muziek van De Notenkraker.

Tip: vraag dit project aan voor december of januari. Het verhaal van de Notenkraker speelt zich af rond Kerstmis.

Kinderen van deze leeftijd krijgen een bredere blik op de wereld. Ze leren dat kunstenaars verhalen, dans en muziek maken en dat zij dat zelf ook kunnen. Ze worden zich bewust van de emoties of ideeën die dans en muziek kunnen uitdrukken.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje