De hond die licht gaf


Victoria en Tosti zitten het liefst op haar zolderkamer. Zo ver mogelijk bij tante vandaan. Daar experimenteert Victoria met de spullen van haar vader, die uitvinder was. Ze maakt trappers boven haar bed, waarmee ze licht kan opwekken en stopt bijzondere brouwsels in flesjes. De twee vermaken zich er dus best goed. Maar dan overlijdt Tosti. En als je dan toch uitvinder bent, moet je dan niet proberen hem tot leven te wekken? 


De hond die licht gaf laat je lachen, huilen én bibberen. De dood van Tosti maakt je verdrietig. En elke keer als Victoria’s strenge tante het podium opsluipt, griezel je van angst. Victoria zorgt met haar vrolijke liedjes en gekke ideeën juist weer voor een lach op je gezicht. Bijzonder is dat tante én Tosti poppen zijn. Actrice Kim van Zweben geeft hen een stem én speelt Victoria. Zij speelt in één adem een hond, een oude vrouw én een meisje. En dat maakt dat je na afloop toch vooral met die lach naar huis gaat.

MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s. Ze draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.

Dat doen ze met humor en compassie en bovenal samen met heel veel talentvolle vakgenoten. Ze werken met zowel ervaren krachten als jonger of net afgestudeerd talent. We willen nieuwe kansen en ervaringen bieden zodat ook wij onszelf blijven(d) vernieuwen en verrassen. Ook in de muzikale keuzes zijn we steeds weer op zoek naar nieuw avontuur en verbinding – juist met dat wat we nog niet kennen.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/17fp-wQVbQ8

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje