De grote waarom show


Waarom zitten niet alle antwoorden al in ons hoofd?
Waarom willen we dit eigenlijk weten?
Waarom zijn we wie we zijn?
Waarom zien we eruit zoals jij ons ziet?
Waarom leef ik op de aarde?


Het is de vraag der vragen. De vraag die je altijd kunt blijven stellen. Want in elk antwoord huist gelijk weer de volgende vraag. Zo kun je oneindig lang doorgaan. In ‘De Grote Waarom Show’ gaat theatergroep Winterberg op zoek naar antwoorden op alle waaroms. Althans, die in vijftig minuten gesteld kunnen worden. Waarom vijftig minuten? Zolang duurt de show. Waarom een ‘show’? Omdat dat zo lekker klinkt.

Op eigenwijze wijze nemen de spelers en hun poppen de grootste ‘waarom-vraagstellers’ mee op reis naar het koninkrijk der vraagtekens. Ze stellen vragen over de mens, het lijf en de moleculen waaruit alles bestaat. Ze vragen naar de wereld, de planeet en het in universum waarin wij leven.

‘De Grote Waarom Show’ is een bijna-wetenschappelijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je nog niet genoeg vragen gesteld. Deze vrolijke, beeldende voorstelling is voor iedere nieuwsgierigaard die vindt dat 'daarom' geen reden is. Het is fantasierijk, educatief, filosofisch en lichtvoetig. De voorstelling gaat vooral over sociaal gedrag en samenleven, en waarheid en zingeving.

Theatergroep Winterberg maakt energiek, inventief en poëtisch theater met poppen, objecten, installaties en acteurs. De makers combineren herkenbare thema’s met humor, krachtige beelden en een ongebreidelde fantasie.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=N-IamfSHosg

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje