Dansend door weer en wind


Het boek De paraplu van Ingrid en Dieter Schubert is het vertrekpunt van deze winderige, zonnige, natte, warme reis.


De kinderen gaan al dansend het weer ervaren en de omgeving verkennen. Ze dansen in de wind, hoog op de wolken, in de warme jungle, onder water en in de sneeuw. Intussen tikt de tijd door: de zon gaat onder, de maan komt op. De wind blaast hen steeds verder, maar ze komen gelukkig weer veilig thuis.

Tip: vraag dit project aan voor de herfst of tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023. Dit project draait om een prentenboek met als thema seizoenen en het weer.

Kleuters ontdekken de wereld door te ervaren. Dansend door weer en wind is een zintuiglijk en associatief project. Het begrip tijd krijgt betekenis met woorden als nu, straks, morgen, middag, avond en nacht. Met bewegingen van wind, water en bomen beelden de kinderen de omgeving uit. Ook weerelementen als regen, zon en sneeuw komen terug als bewegingen in de stukjes dans.

Filmtip bij deze les!
gegeven door Filmhub Zuid-Holland in samenwerking met Cinekid

IJsneus
Bo en Moco wonen in een ijskoude wereld. Moco heeft altijd een snotneus en geeft het ijs hiervan de schuld. Hij probeert al het ijs te smelten met zijn vuurbrander. Tegelijkertijd probeert Bo de schade weer te repareren en probeert ze het ijs weer aan elkaar te naaien met naald en draad. Lengte: 8 minuten.

Hittegolf
Een strand vol strandgangers ziet geen uitweg meer uit de hitte. Naarmate de temperatuur verder oploopt, nemen de irritaties toe. Een jongen en een meisje moeten iedereen weer tot bedaren brengen. Lengte: 7 minuten. Let op: de doelgroep van deze film is groep 3/4!

Bekijk Ijsneus via YouTube

Bekijk Hittegolf via YouTube

Download hier aanvullend lesmateriaal
- Ijsneus
- Hittegolf

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje