Cursus l Integreer muziek in de klas


Ga op zoek naar kansen om muziek vaker in te zetten in de klas. Dit kan tussen twee lessen in, als de kinderen toch al even ontspanning bij elkaar zoeken. Maar het kan ook als onderdeel van andere vakken, door juist door middel van muziek met het onderwerp van de les aan de slag te gaan. Kortom: ontdek hoe muzikale intermezzo’s kinderen helpen bij het leren!


In deze concrete cursus krijg je handvatten om met korte muzikale onderbrekingen een positieve leeromgeving te creëren in je klas en om muziek te integreren in andere vakken. Het is een opstap om meer met muziek te doen. Zeker als je gaat merken dat het werkt!

Je maakt kennis met muzikale intermezzo’s en krijgt tips en handigheidjes om muziek te integreren in de dagelijkse lespraktijk. Na deze cursus kun je kinderen op muzikale wijze helpen vlot te schakelen tussen de lessen om opnieuw geconcentreerd te werken. Ook kun je mogelijkheden benutten door met muziek aan de slag te gaan bij andere vakken. Het geeft plezier en biedt ontspanning. En het maakt dat kinderen op een andere manier leren. Ervaar zelf dat muziekeducatie niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Iedere leerkracht kan het een plek geven in zijn of haar klas.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje