Cursus l Gitaar in de klas


Ontdek hoe makkelijk het is om met een gitaar aan de slag te gaan in de klas. In deze cursus leer je hoe je de kinderen liedjes kunt aanleren en deze zelf kunt begeleiden met de gitaar. Zingen met de klas is nog nooit zo leuk geweest!


Gitaar in de klas is een laagdrempelige cursus voor leerkrachten met of zonder ervaring. Iedereen kan op zijn eigen niveau aan de slag. Je leert verschillende akkoorden spelen en een aantal eenvoudige slag- en tokkeltechnieken. Instrumentale vaardigheid doe je gaandeweg op, maar je leert ook hoe je kunt zingen en spelen tegelijkertijd. Het liedrepertoire wordt in overleg met de groep samengesteld. Het idee dat je een topgitarist moet zijn om liedjes te begeleiden, kun je uit je hoofd zetten: met slechts één akkoord kom je heel ver.
Zingen met de klas brengt plezier en bevordert het groepsgevoel in de klas. Door de begeleiding met de gitaar leren de kinderen goed op toon zingen en het is ook nog eens populair. Muziek maken is leuk, maar ook heel belangrijk: het heeft een positief effect op schoolprestaties.

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje