Cursus l Dansen met de klas


Ontdek hoe leuk en waardevol het is om te dansen met je klas! In deze concrete cursus leer je de basiskneepjes van dansen met je klas én waarom verbeelden in dans bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.


De dansdocent neemt je in korte opdrachten mee door de danswereld. Ze laat je het creatieve proces van kinderen letterlijk aan den lijve ondervinden. Je oriënteert je op verschillende vormen van dans. Je onderzoekt met name hoe je de danselementen tijd, ruimte en kracht kunt gebruiken in (dans)lessen met je klas. Je maakt korte dansfragmenten en gaat deze uitvoeren. Ook leer je hoe je de link met andere lessen of thema’s uit het leven van de kinderen kunt leggen.

Sommige kinderen hebben moeite met vakken als taal en rekenen. Dans geeft hen niet alleen de kans te tonen wat ze (wel) kunnen, maar biedt hen ook de mogelijkheid zich te uiten op een manier die bij hen past. Voor andere kinderen is dans een manier om in beweging te komen en zich beter te voelen in hun lijf. Je uiten en in beweging komen, juist dat kan de motor van leren zijn. Deze cursus laat je ervaren dat danseducatie niet ingewikkeld is!

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje