Buurmans keukenparade


In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaakt vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: De liefde gaat door de maag?


Plan d- gaat in ‘Buurmans Keukenparade’ op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote keuken spelen verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous en een gehaktbal zich af. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers gaan op zoek naar wereldse gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. In deze smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken ontdekken ze de ultiem lekkerste recepten van de wereld. Zij vieren de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden.

Deze wervelende, spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken is toegankelijk, educatief, non-verbaal, lichtvoetig met een vleugje interactie. Het gaat over onderwerpen als culturele identiteit en geschiedenis, diversiteit en eigenheid, en sociaal gedrag en samenleven.

Plan d- maakt danstheater voor jeugd en volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk bij het maken van voorstellingen. Hij legt de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, graag bloot.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=TfMGlM3O9WI

Maak het mee!

Schrijf je vandaag nog in voor de activiteit "{{ name }}"

Activiteitscode:{{code}}
Activiteitnaam:{{name}}
School:{{school}}
{{ errors.first('SignupClass') }}
Opmerking/periode
Activiteit kan plaatsvinden op
  •  
    {{ daypart }}
    Och Mid
  • {{ option.name }}
Om je aanvraag definitief te verzenden ga je naar je winkelmandje